Over ons.

Op 1 maart 2022 richtte Thomas Sebastiaan (Bas) de Jong ponTisS B.V. op. De naam ponTisS is afgeleid van het Latijnse woord voor brug. ponTisS tracht de brug te slaan tussen bijvoorbeeld u en uw externe accountant, uw klant of uw uitbestedingspartij. 

ponTisS kan uw organisatie helpen een tijdelijke situatie te overbruggen of u ondersteunen bij de ontwikkeling van uw organisatie op het gebied van interne beheersingsvraagstukken.

Bas (1980) is bij het NBA ingeschreven als openbaar Register Accountant en werkt sinds september 1999 in de accountancy. Hij is gespecialiseerd in interne beheersingsvraagstukken op alle niveau's en aan alle kanten van de tafel: op bestuursniveau, naast de eerste lijn, als risk manager, internal auditor of als externe accountant.

Bas heeft verschillende vermogensbeheerders, fondsadministratiekantoren, family offices, pensioenfondsen en bewaarders geholpen op een efficiënte manier aantoonbaar in control te worden, te zijn en te blijven.

Bas brengt een unieke combinatie van ervaring als bestuurder, eindverantwoordelijke RA en een praktische hands-on toepassing van zijn kennis in uw organisatie. 

Bas is lid van het Instituut van Internal Auditors (IIA) en sinds 2018 redactielid bij Audit Magazine, het vakblad van het IIA Nederland. 

Bas begeleidt daarnaast studenten bij het afstuderen als Register Operational Auditor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zijn persoonlijke interesse gaat uit naar irrationeel gedrag van mensen en de gevolgen hiervan voor organisaties.